Inspirerende bedrijfscultuur via Amplitie
Leiderschap
info@innerspective.nl
Leiderschap
06/17/2024
2 min
0

Leider.... activeer bevlogenheid in je organisatie

06/17/2024
2 min
0

Slechts 13% van de werkende mens voelt zich  actief betrokken bij hun organisatie. Verbazingwekkend want we hebben meer communicatie-middelen, maar  voelen ons minder verbonden met elkaar. Hoe kan dat?

Terug in de tijd...

🤔 Laten we eens teruggaan in de tijd... In het verleden waren er misschien minder technologische hulpmiddelen, maar de verbinding tussen collega's was sterker. De oer-mens moest naast elkaar zitten, om te communiceren, toen kwam rook, toen de telex, toen de telefoon, toen de fax, email, mobiele telefoon, social apps en we groeiden eigenlijk steeds meer uit elkaar. COVID heeft dit nog een extra duw gegeven, want aanraken, knuffelen, een hand geven, gelukkig hoeft dat niet meer...En iedereen fijn in zijn eigen bubbel.

We slaan door!

We lijken nu als mens te zijn verdwaald in een zee van afstand, polarisatie, fake news, eindeloos e-mails, snelle chats en videovergaderingen. Ik weet niet, maar dat is niet de kern van fijn mens zijn. Wel snel maar ook afstandelijk en vaak niet effectief. Het is tijd om die verbinding weer nieuw leven in te blazen vinden wij als KERN! team 💪

Benieuwd hoe je als leidinggevende bevlogenheid in je team kunt versterken?

Hier zijn tips die wij regelmatig gebruiken bij Amplitie:

1️⃣ Organiseer regelmatig informele teamactiviteiten, zoals een virtuele koffiepauze of een vrijdagmiddagborrel. Maar pak ook als leidinggevende elke dag 1 persoon, waarmee je echt in verbinding gaat. Het is super leuk en het verbindt!

2️⃣ Geef in vergaderingen ruimte voor de mens achter de professional. Door effectieve werkvormen en heldere structuur, houd je tijd over. We raken namelijk veel tijd kwijt aan discussie. Ruil dit in voor een rondje vragen naar ieders welzijn en interesses buiten het werk. Zo ontstaat er meer begrip en betrokkenheid.

3️⃣ Moedig feedback aan en sta open voor suggesties van je teamleden. Dit creëert een gevoel van vertrouwen en laat zien dat hun mening ertoe doet. Doe bv eens een feedback-ronde op je leiderschap. Je stelt je kwetsbaar op, wordt benaderbaar en vaak doet de ander dit dan ook. 💬

Amplitie boost een positieve bedrijfscultuur waar mensen floreren.

Conclusie:

Hoewel we tegenwoordig over veel communicatie-middelen beschikken, is verbinding in organisaties minder geworden. Maar dit hoeft niet zo te blijven! Als leidinggevende kun je de verbinding versterken door elke dag persoonlijke aandacht in kleine stapjes vorm te geven. Doe je dat goed, dan komt de bevlogenheid gelijk evenredig met de betrokkenheid terug. Geen moeilijke dingen, kleine vormen van persoonlijke aandacht en erkenning helpen enorm. persoonlijke kaartjes, korte gesprekjes, boeken die inspireren delen, intervisie met elkaar doen op veel voorkomende problemen, laat medewerkers eens vertellen wat ze doen en welke talenten ze hierbij gebruiken et cetera.

Onze Maaike heeft het altijd over Hart-communicatie en ach... een beetje liefde op de werkvloer kan geen kwaad

Maak een inspirerende dag ervan.


Wouter

🌟 #SterkeTeams #ProductieveWerkomgeving #VerbindingVersterken #TeamBetrokkenheid

Reacties
Categorieën