Amplitie: de leukste inspiratie-blogs
info@innerspective.nl
Amplitie: de leukste inspiratie-blogs
06/19/2024
2 min
0

Vorm een positieve organisatie-cultuur en word een talenten-magneet

06/19/2024
2 min
0

Positieve organisatie-cultuur

Een positieve organisatie-cultuur die als een magneet mensen & talenten aantrekt? Hoe vorm je die als leider? 🌟 Okay, let's spread some positivity! 💼✨

Als leider wil je een organisatiecultuur creëren die als een magneet werkt voor talenten en positieve energie. Ik start met 3 concrete tips om te beginnen, die altijd fijn werken en die je een kickstart geven hoe je hiermee begint als leider 🚀💡

Habits voor een positieve cultuur

 1️⃣ Start met het identificeren en versterken van kleine, positieve gewoontes binnen de organisatie. Moedig bijvoorbeeld waarderende communicatie aan en beloon teamleden die elkaar ondersteunen en versterken. Communiceer het 1 keer, doe samen een mini-pilot en evalueer een maand later wat eruit is gekomen.

2️⃣ Betrek het hele team bij het opstellen van een gezamenlijke visie die inspirerend en motiverend is. Creëer een gedeeld gevoel van doelgerichtheid en betekenis, wat de basis vormt voor een positieve cultuur. Breng die via een grote tijdlijn ergens in je gebouw en ook digitaal in beeld. Dit noemen ze embodied cognition, je manifesteert een beeld en geeft het "zwaarte".

3️⃣ Investeer in continue groei en ontwikkeling van alle teamleden. Moedig een leercultuur aan waarin het streven naar verbetering en persoonlijke ontwikkeling wordt gestimuleerd. Vraag in persoonlijke gesprekken wat mensen werk-gerelateerd en mens gerelateerd zouden willen leren en zet dit ook in werking. Deel de leerervaringen met elkaar en leg ze ergens vast.

Door deze stappen te volgen en te blijven bouwen aan een positieve cultuur creëer je letterlijk samen een positieve cultuur en doordat het terugkerende habits zijn, blijft het bestaan.


Wat zijn de voordelen hiervan?

Hierdoor zal je organisatie transformeren tot een plek waar mensen gedijen en talenten worden aangetrokken als nooit tevoren! De betrokkenheid groeit. Mensen voelen zich meer gezien: aandacht, erkenning en ook belonen kun je dan praktischer vormgeven. Niet even maar continue. Hierdoor ontstaat er een positievere sfeer, waar al je medewerkers graag met anderen over praten. Dit is weer gunstig voor je bedrijfs-imago. Bovendien neemt stress, verzuim en burn-out af en nemen bevlogenheid en vitaliteit juist weer toe. Dit heeft weer een positief effect op functioneren en resultaat. Kortom, signalen van Amplitief leiderschap worden zichtbaar; je versterkt elke dag functioneren, zingeving, welzijn èn resultaten.

Speel onze management-game Expeditie Amplitie met je team(s)

Dit bovenstaande proces brengen wij altijd op gang met ons spel Expeditie Amplitie, waardoor teams echt met elkaar in gesprek komen en in actie gaan.💥🌱 Door middel van stellingen verdeeld over 7 fasen leert men:

  1. Waar de organisatie zich nu bevindt
  2. Wat de ambities zijn en hoe men als team hierin staat
  3. Wat de fasen zijn om bevlogenheid, betrokkenheid en functioneren systematisch te verhogen. Niet even maar elke dag.
  4. Wat goed gaat en wat beter kan.
  5. Men ontwikkelt samen een gedachtegoed en stappenplan, hoe men de samenwerking systematisch optimaliseert.

Wil je de management-game Expeditie Amplitie eens spelen met je team? Perfect bij een team-meeting, kick-off van een jaar of kwartaal, als stimulans bij een "hei-sessie". Kijk hier voor meer informatie>>

 #Leiderschap #PositieveCultuur #Amplitie #AtomicHabits #Verandering

Reacties
Categorieën