Beren op de weg..? Iedereen heeft last van angst bij verandering!
14 maart 2019 
1 min. leestijd

Beren op de weg..? Iedereen heeft last van angst bij verandering!

Start met het volgen van je hart. Het klinkt simpel maar dat is het niet. Voor veel mensen is het zo moeilijk te realiseren. Omdat er dan angst om de hoek komt kijken. Een gevoel dat we liever niet willen ervaren, waardoor opgeven heel aantrekkelijk wordt. Je ziet steeds meer beren op de weg. Gelukkig helpt hart-ambassadeur Maaike Rotteveel je vooruit. Elke 2e donderdag van de maand, nieuwe inspiratie!

Beren op de weg bij Maaike

De vorige keer vertelde Maaike over haar sprong in het diepe. De sprong die in het teken stond van haar hart, zonder dat de bestemming gelijk bekend was. Ze is toen gewoon gaan lopen. En reken maar dat ze onderweg voortdurend beren op haar weg tegenkwam. De een misschien iets vriendelijker dan de ander, maar een mening over haar keuze hadden ze allemaal. Je herkent het vast wel, bij iedere verandering kom je zulke beren tegen. Ze maken je angstig, waardoor je afgeleid wordt van je werkelijke plan.  Maar van beren kun je leren. Eigenlijk nodigen ze je uit om stil te staan bij jouw angsten. En er nu eens niet voor weg te lopen. De vraag is nu of jij bang mag zijn van jezelf. Voor HR professionals is het ook een mooi thema. Kun je je medewerkers leren om vrij te leven en pro actief stappen te zetten naar een mooie loopbaan. Want… gelukkige medewerkers zien geen beren maar kansen en mogelijkheden en dat maakt werken en leven stukken gemakkelijker.

Beren op de weg zien

In een drieluik zet hartambassadeur Maaike Rotteveel steeds drie dingen voor je op een rij:

  1. Het hart: wat is dat nu…je hart volgen?
  2. De obstakels: waarom is dit zo moeilijk?
  3. Het pad: hoe volg je nu echt je hart?

Maaike legt het hier graag aan je uit. Ze nodigt je uit om elke 2e donderdag van de maand mee te doen om toe te werken naar een concreet plan. Je zet samen met haar je dromen om in een concreet plan en overwint alle obstakels die er zijn om vrij te leven. Pure inspiratie voor iedereen die SLiM! het beste uit zich zelf wil halen en een start wil maken bij het volgen van zijn of haar talent. Kortom, start en volg je hart! Wil je meer inspiratie om om te gaan met angst? Download dan hier een van de leuke e-books >>

Over de schrijver
Maaike is hart ambassadeur. Ons hart vertelt ons wie we zijn en wat we het liefste zouden willen doen. Helaas ziet ons verstand vaak beren op de weg, waardoor we angstig zijn ons hart te volgen. Een organisatie benut veelal niet het volledige potentieel van haar medewerkers, wanneer geen ruimte wordt geboden voor het volgen van het hart en hebben van angst. Om ons te laten zien wat het belang is van het uiten van deze gevoelens, hoe je hiermee weerstand ombuigt naar wendbaarheid en daardoor je medewerkers en dus ook je organisatie naar een hoger niveau tilt, gaat Maaike elke maand hierover bloggen of vloggen.
Reactie plaatsen