Wat ik leerde over de impact van 'later' op onze verlangens van 'nu'
08 mei 2019 
1 min. leestijd

Wat ik leerde over de impact van 'later' op onze verlangens van 'nu'

Start met het volgen van je hart. Het klinkt simpel maar dat is het niet. Voor veel mensen is het moeilijk te realiseren. Vaak omdat we onvoldoende beseffen dat we ons te veel focussen op later en hierdoor onze hart verlangens te gauw uitstellen. Gelukkig helpt hart-ambassadeur Maaike Rotteveel je vooruit. Elke 2e donderdag van de maand, nieuwe inspiratie.

Toen Maaike het slechte nieuws over haar moeder te horen kreeg, dacht zij gelijk hoe snel we eigenlijk onze verlangens uitstellen naar later.

De impact van later op je verlangens van nu.In deze vlog gaat Maaike het hebben over de impact van later op je verlangens van nu. Het verschil tussen moeten en willen. Als kind krijg je vaak de vraag te horen: “wat wil je later worden?”. Hupsakee het eerste zaadje om je te focussen op later is geplant. Wellicht dat je nu denkt: “dat is toch volstrekt een normale vraag…”. Tuurlijk. Maar het kan ons ook behoorlijk in de weg gaan zitten. Dit beschrijven we ook in ons boek SLiM! Veel mensen dragen een oud levensscript mee dat hen kan beperken in het nu. We worden ons vaak pas meer bewust dat we meer in het NU moeten leven als er iets drastisch gebeurt.

De gedachte en inspiratie voor deze vlog kwam enkele weken geleden in haar op. Haar moeder kreeg namelijk toen te horen dat de ziekte van Kahler (kanker) weer terug is. Het mes dat voortdurend boven haar moeders hoofd hing, zakte plots met een meter naar beneden. Opeens hangt dat gevoel van later aan een zijde draadje. Indrukwekkend en tegelijkertijd leerzaam.

Wat zijn jouw verlangens NU en wat ga je vandaag in actie zetten?

Wat wil jij vandaag doen dat je eigenlijk pas voor later (deze week, deze maand, dit jaar) gepland had om te doen? Het kan van alles zijn. Een klein gebaar tot een grote stap. Als het maar waardevol voor je is en past bij jou hart verlangens! Wij zijn heel benieuwd. En hopelijk kun je je hiermee je een beetje losmaken van het draadje van later…. Bekijk de vlog en zet dan de kracht van NU en je verlangens door 1 concrete actie direct in werking.

Donderdag 13 juni is Maaike weer terug met een nieuwe vlog! Ze gaat het dan hebben over onze verslaving aan regels. Hoe mee je van deze verslaving los komt, hoe makkelijk je dromen kunt realiseren.

Pure inspiratie voor iedereen die SLiM! het beste uit zich zelf wil halen en een start wil maken bij het volgen van zijn of haar talent.  Wil je meer inspiratie om achter te komen wat jouw waarden zijn? Download dan hier een van de leuke e-books >>

Kortom, start en volg je hart!

Groetjes en maak een fijne dag!

Maaike

Over de schrijver
Maaike is hart ambassadeur. Ons hart vertelt ons wie we zijn en wat we het liefste zouden willen doen. Helaas ziet ons verstand vaak beren op de weg, waardoor we angstig zijn ons hart te volgen. Een organisatie benut veelal niet het volledige potentieel van haar medewerkers, wanneer geen ruimte wordt geboden voor het volgen van het hart en hebben van angst. Om ons te laten zien wat het belang is van het uiten van deze gevoelens, hoe je hiermee weerstand ombuigt naar wendbaarheid en daardoor je medewerkers en dus ook je organisatie naar een hoger niveau tilt, gaat Maaike elke maand hierover bloggen of vloggen.
Reactie plaatsen