Door onze verslaving aan regels raken we het kind in onszelf kwijt...
13 juni 2019 
2 min. leestijd

Door onze verslaving aan regels raken we het kind in onszelf kwijt...

Start met het volgen van je hart. Het klinkt simpel maar dat is het niet. Regels zorgen voor veiligheid maar ook voor minder volgen van je hart en intuïtie. Voor veel mensen is het moeilijk te realiseren. Met deze vlog serie helpt hart-ambassadeur Maaike Rotteveel je vooruit. Elke 2e donderdag van de maand, nieuwe inspiratie.

Door de grote hoeveelheid aan regels verliezen we onze spontaniteit

Dagelijks leven – vaak onopgemerkt- tig regels na. Regels opgelegd door je ouders, je omgeving en jezelf. De impact hiervan kan enorm zijn over het beeld dat we van onszelf hebben. Vaak is dit jammer genoeg negatief. Vooral als je niet lekker in je vel zit. Want als je niet voldoet aan de regels, dan heb je het gevoel dat je faalt.

Ook Maaike ervoer dit laatst. Ze voelde zich niet optimaal. Ze was moe en haar creativiteit nam af. Afgelopen maanden waren ook intens voor haar. De gebeurtenissen met haar moeder. Druk bezig met het schrijven van een e-book. Keuzes maken met haar bedrijf. Tegelijk een liefdevolle moeder zijn. Het werd haar even te veel en het leek alsof haar zelfvertrouwen zich in een hoekje terug trok. Om toch een soort grip te krijgen op haar leven, greep ze naar haar regelboekje. Een regelboekje dat we allemaal bij ons dragen.

De Masterclass SLiM! biedt hierbij hulp! Kijk voor info hier >>

In deze vlog vertelt Maaike hoe we aan dit boekje gekomen zijn en waarom het ons in de weg staat om ons hart te volgen. Je kunt dit op een andere manier vanuit bezieling ook lezen in ons boek SLiM! Ze vertelt hoe het haar weer gelukt is om het boekje weer op te bergen, zodat ze zichzelf weer de ruimte geeft om het kind in haar te voelen en te doen waar ze energie van krijgt.

Door de grote hoeveelheid aan regels verliezen we onze spontaniteit

Welke regel ga jij vandaag doorbreken?

Pak een vel papier en schrijf ze op. Regels die betrekking hebben op jou eigen gedrag. Bijvoorbeeld. Maaike heeft bijvoorbeeld de regel dat eerst alles opgeruimd moet zijn, voordat ze van haarzelf mag gaan zitten. Ook mag ze geen fouten maken en wil ze dat iedereen haar aardig vindt. Bovendien is geen ruzie maken ook een regel van haar.

Kortom onmogelijk om 100% aan te voldoen en kost het veel energie. Doordat zij hier soepeler mee heeft leren omgaan, heeft ze nu meer ruimte om haar eigen koers te varen. Mensen ervaren in de SLiM! show ook deze vrijheid en hoe bezieling/ passie/ geluk ook al weer werkelijk aanvoelt. Bekijk je opgeschreven regels en vraag je af hoe belangrijk ze echt zijn. Daag jezelf uit om consequent een regel per dag te doorbreken. Het zal je echt goed doen.

Tijd voor daden richting jouw hartambitie met de Masterclass Anders denken Slim werken

Heb je behoefte om nu echt eens paar flinke stappen vooruit te zetten, dan hebben wij een unieke kans voor jou. Wout en Maaike geven op 19 juni in Vught en 26 juni in Maastricht, een Masterclass “Anders denken Slim werken”. Doe ook mee en zet je werk en leven op de goede rit. We halen je dan uit de sleur en leren je hoe een duidelijke koers krijgt, meer inzicht in je talenten en valkuilen, en… een duidelijk stappenplan om jouw juiste routine voor leven en werken te vinden.

Over de schrijver
Maaike is hart ambassadeur. Ons hart vertelt ons wie we zijn en wat we het liefste zouden willen doen. Helaas ziet ons verstand vaak beren op de weg, waardoor we angstig zijn ons hart te volgen. Een organisatie benut veelal niet het volledige potentieel van haar medewerkers, wanneer geen ruimte wordt geboden voor het volgen van het hart en hebben van angst. Om ons te laten zien wat het belang is van het uiten van deze gevoelens, hoe je hiermee weerstand ombuigt naar wendbaarheid en daardoor je medewerkers en dus ook je organisatie naar een hoger niveau tilt, gaat Maaike elke maand hierover bloggen of vloggen.
Reactie plaatsen