Beren op de weg? Neem ze mee want het is hele waardevolle bagage
11 april 2019 
1 min. leestijd

Beren op de weg? Neem ze mee want het is hele waardevolle bagage

Start met het volgen van je hart. Het klinkt simpel maar dat is het niet. Voor veel mensen is het moeilijk te realiseren. Vaak omdat we onvoldoende beseffen hoe waardevol het kan zijn. We focussen ons te veel op de belemmeringen. Gelukkig helpt hart-ambassadeur Maaike Rotteveel je vooruit. Elke 2e donderdag van de maand, nieuwe inspiratie.

Wanneer werd het waardevol voor Maaike?

Vorige keer vertelde ze over haar beren op weg. Haar angsten die er haast voor zorgden dat zij opgaf. In deze vlog laat ze je zien hoe zij voorkwam dat dit gebeurde. In plaats van toe te geven aan haar angst, neemt ze haar angsten mee op haar weg. Want deze gevoelens vertellen haar hoeveel waarde zij hecht aan de keuzes vanuit haar hart. Om dit nog beter te begrijpen, laat ze je het zelf ervaren. Je zult verbaast zijn hoe waardevol deze oefening is. Je angsten vertellen namelijk wat je het allerbelangrijkst vindt. En dat is wel een ‘zelf-onderzoekje’ waard. Bovendien benadrukt zij ook hoe belangrijk het is om binnen organisaties ruimte te creëren voor het uitspreken van elkaars angsten. Zeker in tijden van veranderingen en weerstand dan haast onvermijdelijk is.

Het hebben van angst maakt het waardevolIn een drieluik zet hartambassadeur Maaike Rotteveel steeds drie dingen voor je op een rij:

  1. Het hart: wat is dat nu…je hart volgen?
  2. De obstakels: waarom is dit zo moeilijk?
  3. Het pad: hoe volg je nu echt je hart?

Maaike legt het hier graag aan je uit. Ze nodigt je uit om elke 2e donderdag van de maand mee te doen. Je zet samen met haar je dromen om in een concreet plan en overwint alle obstakels die er zijn om vrij te leven. Pure inspiratie voor iedereen die SLiM! het beste uit zich zelf wil halen en een start wil maken bij het volgen van zijn of haar talent. Kortom, start en volg je hart! Wil je meer inspiratie om achter te komen wat jouw waarden zijn? Download dan hier een van de leuke e-books >>

Over de schrijver
Maaike is hart ambassadeur. Ons hart vertelt ons wie we zijn en wat we het liefste zouden willen doen. Helaas ziet ons verstand vaak beren op de weg, waardoor we angstig zijn ons hart te volgen. Een organisatie benut veelal niet het volledige potentieel van haar medewerkers, wanneer geen ruimte wordt geboden voor het volgen van het hart en hebben van angst. Om ons te laten zien wat het belang is van het uiten van deze gevoelens, hoe je hiermee weerstand ombuigt naar wendbaarheid en daardoor je medewerkers en dus ook je organisatie naar een hoger niveau tilt, gaat Maaike elke maand hierover bloggen of vloggen.
Reactie plaatsen