Micro-learning, cruciale weetjes om dit effectief in te zetten.
22 april 2019 
1 min. leestijd

Micro-learning, cruciale weetjes om dit effectief in te zetten.

Micro learning “Natuurlijk wil ik iets leren. Je hebt 3 minuten!”

Micro Learning is super interessant. In deze vlog leg ik nadruk op het belang van de leerintentie en impact van een leermoment. Daarnaast ga ik je ook uitleggen waar de crux zit om het leerrendement te optimaliseren.  Vooral bij toepassen van micro-learning is dit belangrijk. Leer het in # Breinstein College 3.

leerrendement door micro-learning
Wanneer je maar kort de aandacht krijgt, hoe zorg je dan toch voor leerrendement? Wederom een relevante vraag voor Learning and Development. Want, meestal leren we door iets langdurig te ervaren, te herhalen of vaak te doen. Micro-learning kan hierop een antwoord zijn. Wat zijn hierbij cruciale zaken om rekening mee te houden?

  1. Impact! In korte tijd moet de leercurve pieken, zodat informatie wordt opgeslagen.
  2. Maak van je micro learning geen vraagbaak of self-service intranet.

Zorg dat er daadwerkelijk iets geleerd wordt om structureel te onthouden!

Bij micro learning speelt activatie van brein-capaciteit onverminderd een rol. Vooral de impact en snelheid van doorstroom naar het geheugen zijn belangrijk. Èn de leerintentie is hier van belang. Je kunt meer uit de talenten in je organisatie halen, door hier gericht rekening mee te houden. Bekijk hier enkele voorbeelden van onze Friday Bites>>

Iedereen leert op zijn eigen manier

Iedereen leert op zijn eigen manier. Dat klopt. We zijn echter ook allemaal mensen. We hebben allemaal een brein dat miljoenen jaren evolutie achter de rug heeft. Je brein reageert op generieke impulsen. Deze impulsen kun je beïnvloeden door de wijze waarop je trainingen, opleidingen en andere leerinterventies ontwerpt en inzet. Je neemt hierbij menselijke eigenschappen als uitgangspunt en combineert dit met een effectieve strategie voor talentontwikkeling.

Kortom, hoe zet je mensen “Aan” om te ontwikkelen? Hoe houd je ze geboeid om te leren? Hoe haal je meer rendement uit talentontwikkeling? Wat kun je doen om micro learning effectiever in te zetten in je organisatie?

Richt je je goed op de verschillende brein-gebieden, dan neemt het leerrendement in je organisatie met sprongen toe.

Download hier onze inspirerende kijk op veranderen en talenten ontwikkelen>>>

Uit de vlog serie: De geheime kamers van Breinstein

Doe ook mee en ontdek de talenten in je organisatie en exploreer hun geheime brein-kamers!

 

Fijne week,  Thomas!

The messenger

 

Over de schrijver
Thomas Hijl is een van de SLiM! entertrainers. Hij is verantwoordelijk voor talentontwikkeling binnen een van de snelst groeiende e-commerce bedrijven van dit moment. Maandelijks vlogt hij over learning & development met inspirerende voorbeelden uit zijn praktijk. Ook is hij een rasentertainer in de stijl van Freddy Mercury en is hij te zien als inspiratiespreker in de SLiM! show.
Reactie plaatsen