Spaced repetition. Je moet vergeten om beter te onthouden!
18 juli 2019 
1 min. leestijd

Spaced repetition. Je moet vergeten om beter te onthouden!

Waarom is vergeten belangrijk om te onthouden?

Spaced repetition leg ik in deze vlog verder uit. Hoe kun je door te vergeten nou meer leerrendement bereiken? Klinkt als een (schijnbare) tegenstelling. Inderdaad schijnbaar, … want door regelmatig te vergeten en dan te herhalen blijft informatie beter opgeslagen in je hersenen.

Door te herhalen, te reflecteren en weer te herhalen wordt je iedere keer beter. Kijk naar top sporters of top muzikanten. Repeteren, oefenen en herhalen tot je het beheerst. Tevens, wanneer jij een ander iets wilt leren dan is het van belang om de leerstof te herhalen, want het meeste dat je de eerste keer in een training overbrengt blijft niet hangen.

Hoe meer je herhaalt hoe beter het beklijft.

Maar, er is een belangrijke efficiëntie en rendementsslag te behalen. VERGETEN!

De her-activatie van brein-capaciteit door spaced repetition heeft veel impact op de snelheid van leren en hoe effectief je informatie onthoudt.

Bekijk daarom deze vlog om te leren hoe je breincapaciteit hier mee omgaat. Ook onze andere vlogs en blogs zijn super leerzaam!

Herhaal die dus ook gerust 😉

Bekijk hier enkele voorbeelden van onze Friday Bites>>

Iedereen leert op zijn eigen manier

Iedereen leert op zijn eigen manier. Dat klopt. We zijn echter ook allemaal mensen. We hebben allemaal een brein dat miljoenen jaren evolutie achter de rug heeft. Je brein reageert op generieke impulsen. Deze impulsen kun je beïnvloeden door de wijze waarop je trainingen, opleidingen en andere leerinterventies ontwerpt en inzet. Je neemt hierbij menselijke eigenschappen als uitgangspunt en combineert dit met een effectieve strategie voor talentontwikkeling.

Mijn tip: Maak van didactiek geen methodiek!

Kortom, hoe zet je mensen “Aan” om te ontwikkelen en maak je didactiek effectief? Hoe houd je doelgroep geboeid om te leren? Hoe haal je meer rendement uit talentontwikkeling? Wat kun je doen om spaced repetition effectief in te zetten in je trainingen?

Richt je je goed op de verschillende brein-gebieden, dan neemt het leerrendement in je organisatie met sprongen toe.

Download hier onze inspirerende kijk op veranderen en talenten ontwikkelen>>>

Uit de vlog serie: De geheime kamers van Breinstein

Doe ook mee en ontdek de talenten in je organisatie en exploreer hun geheime brein-kamers!

Fijne week,  Thomas!

The Messenger

Over de schrijver
Wout Plevier focust zich al 27 jaar op Leiderschap. Via zijn mentoring-sessies leert hij ceo's, directeuren en directieteams om Amplitief leiderschap te ontwikkelen in veranderende omgevingen. Hij is expert in Amplitie & heeft hiervoor een aantal boeken, een leerportaal met 17 online trainingen leiderschap, een managementgame (Expeditie Amplitie) en een Spreekshow KERN! ontwikkelt. Hiermee bedient hij met veel inspiratie zijn klanten. Sinds 2020 interviewt hij leiders in zijn podcast Plevier & de Inspirerende Leiders. Inmiddels hebben ruim 170 ceo's, directieleden en kamerleden deelgenomen.
Reactie plaatsen