Immersive development. Spring in het diepe en leer!
23 september 2019 
1 min. leestijd

Immersive development. Spring in het diepe en leer!

Immersive development. Laat je onderdompelen en leer! Immersive development is een uitermate effectieve manier van leren en ontwikkelen. Er wordt veel breincapaciteit AAN gezet, waardoor je ook veel leerrendement haalt en veel in je geheugen wordt opgeslagen.

Meer leerrendement door beleving.

Wie kent de koning van Uruk OF de steen der wijsheid? Verhalen van 5000 jaar geleden die dienden ter lering voor het nageslacht. Storytelling is weer hot en niet voor niets. Verhalen spreken tot de verbeelding en dat is nou net waar veel leerrendement te halen is.

Het spijkerschrift van duizenden jaren geleden werd gebruikt om kennis en ervaringen over te dragen. Ik raad dus iedereen aan om van die wijsheid te leren en je leerinterventies te verrijken met verhalen.

Bekijk hier mooie verhalen van NU!

Iedereen leert op zijn eigen manier

Dat klopt. We zijn echter ook allemaal mensen. We hebben allemaal een brein dat miljoenen jaren evolutie achter de rug heeft. Je brein reageert op generieke impulsen. Deze impulsen kun je beïnvloeden door de wijze waarop je trainingen, opleidingen en andere leerinterventies ontwerpt en inzet. Je neemt hierbij menselijke eigenschappen als uitgangspunt en combineert dit met een effectieve strategie voor talentontwikkeling.

Mijn tip: Maak van didactiek geen methodiek!

Kortom, hoe zet je mensen “Aan” om te ontwikkelen en maak je didactiek effectief? Hoe houd je een doelgroep geboeid om te leren? Hoe haal je meer rendement uit talentontwikkeling? Wat kun je doen om immersive development effectief in te zetten in je trainingen?

Richt je je goed op de verschillende brein-gebieden, dan neemt het leerrendement in je organisatie met sprongen toe.

Download hier onze inspirerende kijk op veranderen en talenten ontwikkelen>>>

Uit de vlog serie: De geheime kamers van Breinstein

Doe ook mee en ontdek de talenten in je organisatie en exploreer hun geheime brein-kamers!

 

Fijne week,  Thomas!

The Messenger

Over de schrijver
Thomas Hijl is een van de SLiM! entertrainers. Hij is verantwoordelijk voor talentontwikkeling binnen een van de snelst groeiende e-commerce bedrijven van dit moment. Maandelijks vlogt hij over learning & development met inspirerende voorbeelden uit zijn praktijk. Ook is hij een rasentertainer in de stijl van Freddy Mercury en is hij te zien als inspiratiespreker in de SLiM! show.
Reactie plaatsen