Bevlogenheid aan
Talenten Management
info@innerspective.nl
Talenten Management
06/13/2024
2 min
0

Activeer bevlogenheid: empower jij wat jij en anderen ook leiuk vinden?

06/13/2024
2 min
0

Is wat jij doet ook dat waar jij het meest blij van wordt? Zo kom je er achter wat jou en anderen bevlogen maakt en waarom dit belangrijk is..

Bevlogenheid en Amplitie 

Bevlogenheid en talent horen bij Amplitie bij elkaar. Amplitie is een filosofie die elke dag functioneren, werkgeluk, zingeving en welzijn van de mensen in je organisatie versterkt. Door consistent te focussen op 5 dingen: inspirerend en coachend leiderschap, de juiste werkinrichting, de goede vorm van talentenmanagement, vitaliteit en bevlogenheid.  Als mensen op hun talenten werken en kunnen groeien en men kan ook doen waar men bevlogen over is, dan hoef je niet te motiveren. Mensen gaan als een speer en komen tot de mooiste resultaten.

Het omgekeerde is ook waar

Doe het omgekeerde en je krijgt een gedemotiveerde organisatie:


  1. Hanteer geen heldere strategie en laat vooral medewerkers hierin niet mee participeren. Verzin hem in de directiekamer en als je hem dan communiceert, verwacht dan dat mensen het nu weten en wel meegaan.
  2. Stuur vooral resultaatgericht via excell. Mensen raken namelijk enorm gemotiveerd van cijfers.
  3. Praat niet regelmatig met mensen over hun ambities en hoe ze die kunnen realiseren. Houd het vooral gefocust op het werk.
  4. Werk gaat over werk, dus als manager/ leider hoef je geen aandacht te besteden aan de mens achter de professional. Mantalzorg, financiële problemen, relatie issues, laat dat vooral lekker thuis.
  5. Laat issues in teams bestaan en durf vooral niet dit open te trekken via feedback, intervisie en feed-forward sessies.
  6. Het is te druk om te coachen, we doen het wanneer het uitkomt. 
  7. Trek vooral als leider je eigen plan en gedraag je zoals je wilt, mensen luisteren toch wel.
  8. Biedt geen training en opleiding aan. Okay we hebben een academie en online portal. Mensen moeten het zelf regelen.


De kern show over Amplitie schakelt bevlogenheid in je organisatie aan!

Je zult zeggen, Wouter je overdrijft. Maar nee, ik kom het vaak in de praktijk tegen. Uit onderzoek blijkt ook dat aandacht en erkenning zakt qua gevoel, naarmate we hoger in de ladder komen. Via collega's voelen we ons 69% gewaardeerd. Vanuit teamleiders/ middel-managers is dat nog maar 54% en vanuit directie zakt dit naar slechts 43%. Oorzaak? Geen verbinding en geen betrokkenheid onderling. 

Dus conclusie over bevlogenheid

🌟📣 Als we kijken naar ons werk en leven, is het belangrijk dat je streeft naar een situatie waarin je zo veel mogelijk kunt doen waar je écht blij van wordt. Schakel bevlogenheid aan! Dit is waar amplitie je bij kan helpen. 

✨ Amplitie gaat over het versterken van je positieve eigenschappen en talenten, zodat je deze optimaal kunt benutten in ons werk en leven. Het draait er ook om dat je zelf en samen een omgeving creëert waarin je jouw bevlogenheid kunnen laten bloeien. 

💪 Door bewust te zijn van jouw en elkaars talenten en deze te combineren met de juiste kansen, kun je een pad vinden dat jou en anderen joy brengt. Het gaat erom datgene te doen wat niet alleen goed bij je past, maar ook je passie aanwakkert. 

🔥 Dus zoek naar die activiteiten en projecten die je energie geven, die ervoor zorgen dat de tijd vliegt en waarbij je volledig in flow kunt zijn. Streef naar een balans tussen vaardigheden die je al bezit en taken die uitdagend genoeg zijn om je enthousiast te houden. 

Wil je over tot actie?

🚀 Vind je dit leuk? Wil je talenten ten volle te benutten? Download dan hier onze gratis reader amplitief leiderschap. Dan is werkgeluk geen utopie meer, maar eerder de norm. 

Maak een week vol bevlogenheid door te focussen op talenten aan, aandacht voor de mens en goede gesprekken hoe je dit activeert in jouw organisatie.

Harte groet,

Wouter

#Amplitie #Talent #Bevlogenheid #Werkgeluk #Passie

Reacties
Categorieën