Vier de lente! Wat pak jij aan om je team en jezelf meer in flow te krijgen?
21 maart 2019 
2 min. leestijd

Vier de lente! Wat pak jij aan om je team en jezelf meer in flow te krijgen?

De lente is vandaag begonnen en de wereld om ons heen groeit en bloeit. Dat is altijd weer een fijn moment voor veel mensen. Het betekent een nieuwe start maken en dingen weer opbouwen. Vier de lente!

Ben je in balans dan ontstaat flow

Hoe zit dat met jou? Groei jij momenteel ook, zowel op zakelijk als persoonlijk vlak? En zit je lekker in je vel, zonder gevoelens van stress en te hoge werkdruk? Dan ben je goed bezig. Je maakt dan waarschijnlijk veel momenten van flow mee. Het leven en werk lijkt moeiteloos te gaan. 

Ervaar je dit nu niet? Je voelt jezelf meer als dat ene zaadje dat maar niet wil kiemen? Door stress, het ervaren van hoge werkdruk en te weinig aandacht voor jezelf is het vaak moeilijk om in een positieve flow te raken. Dan is het de hoogste tijd om hier iets aan te doen. Ons SLiM! boek helpt om in 7 stappen je weer grip te geven op je leven. Maar het startpunt ben jij! Vier dus de lente!

Ple… Vier de lente en bloei ook op:)

Hoe verbeter je de samenwerking in je team?Wij geloven dat elke mens in staat is, om dat lentegevoel, iets nieuws geïnspireerd en met 100% overgave te starten, vaker te ervaren.

Toch ervaar je ook wel eens minder goede flow en dat het moeite kost om de “zon” te voelen. Dan dien je in staat te zijn jezelf te resetten ofwel jezelf opnieuw te ontdekken. Let wel op: we kunnen niet alles beïnvloeden en het leven is niet altijd maakbaar. Soms is het leven gewoon het leven. 90% is niet beïnvloedbaar. Wat je wel kunt beïnvloeden is je reactie op events. Dit doe je door in beweging te komen >>

Hoe werkt dat voor jou als talent?

Emoties bepalen voor 90% ons denken, ons handelen en ons voelen. Deze consistente stroom van emoties bepalen daarmee de kwaliteit van je leven. Dat gezegd hebbende: er zijn drie dingen die jouw emoties bepalen:

  1. waar je op focust wordt waar en groter!
  2. je fysiek beïnvloed voor 85% hoe je je voelt. Dit is een hormonaal proces. Loop krachtig en je gestel maakt daarna vanzelf krachtige hormonen aan waarmee je krachtig wordt. Zo is er ooit een experiment geweest met depressieve mensen, waar mensen die zwaar depressief waren, 20 minuten per dag met een glimlach voor de spiegel dienden te gaan staan. Na 3 maanden was bij 95% van die mensen de depressie weg. Zonder medicatie en zonder therapie.
  3. De taal c.q. vragen en woorden die je gebruikt, versterken een gevoel.

Vier de lente!Mijn advies aan jou als mens, talent en professional is dus: focus op wat jouw flow geeft, maak het onderdeel van jouw routine. Doe waar je iedere keer dolenthousiast van wordt, wat jij belangrijk vindt en waarmee je jezelf en anderen versterkt. Laat je talent meer zien en exploreer wat het jou en je omgeving concreet oplevert. Houd niet vast aan geijkte paden maar vraag je geregeld af: is er een manier die sneller, beter, gemakkelijker en leuker is en die leidt tot een beter resultaat? En kom in actie. Kortom, vier de lente!

Wat kan een organisatie hiermee?

Wil je weten wat voor impact het heeft voor je organisatie wanneer je medewerkers in een goede flow zitten? Bekijk dan volgende week de vlog en doe dan met Wout Plevier en Maaike Rotteveel mee aan de 10-dagen challenge…. Vier de Lente !

Groetjes Wout

Over de schrijver
Wout Plevier focust zich al 27 jaar op Leiderschap. Via zijn mentoring-sessies leert hij ceo's, directeuren en directieteams om Amplitief leiderschap te ontwikkelen in veranderende omgevingen. Hij is expert in Amplitie & heeft hiervoor een aantal boeken, een leerportaal met 17 online trainingen leiderschap, een managementgame (Expeditie Amplitie) en een Spreekshow KERN! ontwikkelt. Hiermee bedient hij met veel inspiratie zijn klanten. Sinds 2020 interviewt hij leiders in zijn podcast Plevier & de Inspirerende Leiders. Inmiddels hebben ruim 170 ceo's, directieleden en kamerleden deelgenomen.
Reactie plaatsen