Stop met zoeken en start met vinden. Leef vanuit jouw missie!
05 februari 2019 
3 min. leestijd

Stop met zoeken en start met vinden. Leef vanuit jouw missie!

Als je een speld in een hooiberg zoekt is de kans klein dat je hem vindt. Stop met zoeken en start dus met vinden! Wanneer je hem wilt vinden, zul je een stuk meer plezier beleven.

Ken je dat gevoel dat je iets kwijt bent en er driftig naar op zoek bent? Hoe langer je het niet vindt hoe groter je frustratie daarover wordt. Wanneer dit om je sleutels gaat en je ze uiteindelijk uit je zaak haalt zucht je een keer diep en is het wel voorbij.

Maar wat als het om je carrière draait?

Dan komen er plotseling allerlei grotere belangen bij kijken. Want het is belangrijk dat je carrière aan allerlei voorwaarden voldoet en precies past binnen de ambitie die je hebt.

Het is interessant je af te vragen van wie al die voorwaarden zijn en waarom je die allemaal moet vervullen van jezelf. In de essentie is het zelfs de vraag van wie jij moet werken? Dit is natuurlijk een absurde vraag in een samenleving, waarin je zonder werk geen geld verdient en daarmee dus geen kant op kan. Absurde vragen helpen huis tje perspectief te veranderen.

Stel je eens voor dat je niet hoeft te werken …

Hoe vul je dan je dagen in? De kans is groot dat je op heel andere antwoorden komt dan wanneer je in alle haast op zoek gaat naar een nieuwe baan of een onderneming start die je kopieert van ander. (beide heb ik, zonder succes, geprobeerd)

En het is niet erg, het is logisch. Je wordt beïnvloedt door alles om je heen en juist daarom is het zo belangrijk om jezelf andere vragen te stellen. Hiermee wordt direct duidelijk welke voorwaarden je van anderen kopieert, omdat je hier de angst of schaamte voor gaat voelen. Stop met zoeken buiten jezelf en start met vinden van jouzelf!

Stop met zoeken…hoe gaat zo’n proces in zijn werk?

Stop met zoeken en vind je koers!De beste plek hiervoor is een onbekende omgeving. Daar sta je meer open voor nieuwe ervaringen en heb je minder afleiding om je heen. Je kunt daarvoor twee dagen de natuur in, een stedentrip boeken of een weekje naar Gran Canaria. Net wat voor jou het beste aanvoelt en waar je behoefte aan hebt. Maak het vooral leuk voor jezelf!

Zet bij aankomst eerst je telefoon uit en ga helemaal op in je omgeving. Dan is het tijd te beginnen een nieuw idee te vormen, dat je helpt de juiste richting te vinden. Let wel, het gaat om het idee.

Voor nu is een idee over jouw nieuwe richting voldoende.

Honderden boeken, oefeningen en experts hebben hier allemaal een mening over en onderstaande oefening is een verzameling van een aantal daarvan. De bedoeling hiervan is niet uitputtend te zijn, maar om je een handvat te geven, waarmee je een nieuw perspectief te creëren. Stop met verder zoeken en doe liever 1 oefening goed:) Als je specifieke tips wilt delen of vragen, laat dan vooral een comment achter.

1. Welk probleem zie je om je heen waar je graag iets aan wil doen?
2. Wat zijn je 3 – 5 top vaardigheden? Waar krijg je altijd complimenten over zonder dat je merkt/weet wat je doet?
3. Waar krijg je plezier & energie van? Waar mag jij ’s nachts voor worden wakker gemaakt?
4. Waarom ben jij een beetje gek? Wat is je ‘afwijking’?
5. Waar weet je veel over en kun je de hele dag wel over praten?
6. Wanneer twinkelen je ogen?
7. Welke ambitie heb je? Wat wil je ooit bereiken?
8. Wat heb je al gedaan wat je onwijs leuk vind?
9. Wat vind je leuk aan je huidige/vroegere werk?
10. Waarom ben je hier?

De laatste vraag is: Waar sta jij voor?

Dit leidt naar je persoonlijke missie en het vinden van je toegevoegde waarde. Neem de tijd om deze vragen te beantwoorden en leg daarna alles weg. Ga de natuur in, zoek een park op of ga lekker uit eten met jezelf. Geniet van wat er op dat moment om je heen is en ga er helemaal in op. Praat met mensen die je nog niet kent. Het belangrijkste is om je gedachten op de achtergrond het werk te laten doen terwijl jij geniet van het leven op dit moment.

De kans is groot dat je na een paar uur een ingeving krijgt. Schrijf op wat je te binnen schiet, hoe raar het ook klinkt. Het gaat nu over het vormen van een idee, weet je nog?

Misschien komt er niets concreets, treur niet en raak ook niet in paniek. Stop met zoeken, het komt vanzelf. Geef het tijd. Dit gebeurd mij ook vaak genoeg en vooral als ik op een geniale ingeving hoop. Wanneer ik hunker naar zoiets, wordt mijn brein blijkbaar rebels en daarom is het belangrijk geen verwachting te hebben. Je hebt geen ingeving nodig, het is vooral als fijn als er iets komt. Hiermee geef je de ruimte aan de juiste systemen om je te voorzien van informatie waar je anders geen toegang toe hebt.

Laat je weten wat je ervaring is en welke ontdekkingen je doet?

Ps ook inzicht en praten over je talenten helpt. Download hier ons ebook Jouw talent aan zet >>

Over de schrijver
Leef in verbinding met jezelf en anderen.Door het leven als een reis te zien heb ik ontdekt hoe prettig is als je eerlijk, open en optimistisch ingesteld bent in welke situatie dan ook. Dat je verantwoordelijkheid neemt over wat je belangrijk vindt en hoe met andere mensen omgaat. EN de rest rustig van je schouders af laat glijden.Stoppen je druk te maken over de mening en verwachting van anderen. Maar dicht bij jezelf blijven en hiermee een verschil proberen te maken voor de mensen om je heen.Ik help millenials en de bedrijven waar zij werken deze transformatie te starten, ondergaan en door te ontwikkelen zodat iedereen kan leven in verbinding met zichzelf en de mensen om zich heen.
Reactie plaatsen