Natuurlijke talenten... iedereen heeft ze maar hoe ontdek je ze?
28 februari 2019 
1 min. leestijd

Natuurlijke talenten... iedereen heeft ze maar hoe ontdek je ze?

Natuurlijke talenten, daar worden wij mee geboren. Je erft deze van (groot) ouders, ooms of tantes. Natuurlijke talenten zitten in je DNA structuur verweven.

Vroeger speelden we vadertje & moedertje, doktertje, kappertje, winkeltje, bouwde met lego, speelde met poppen, etc.

Vaak zijn we vergeten waar wij als klein kind gelukkig van werden. Je opgedane, overkomen of (met opzet) opgezochte ervaringen kunnen ervoor hebben gezorgd dat je je natuurlijk aangelegde en speelse talenten bent verloren of dat je er geen aandacht meer aan hebt besteed.

Hoe ontdek je je natuurlijke talenten opnieuw?

Trigger jezelf met onderstaande tips. Voel en ervaar of je herkenning ziet. Roep je natuurlijke talenten weer terug in je leven.

  • Ga eens met je gevoelens en beelden terug naar je vroege jeugd
  • Waar werd je blij van?
  • Waar speelde je graag mee?
  • Met wie speelde je graag?
  • Welke personen waren daar bepalend in, hebben jou uitgedaagd?
  • Zijn deze elementen deels of helemaal bepalend geweest voor wie je nu bent, wat je doet?
  • Bij (her) ontdekkingen kun je je echte eigen koers (weer) bepalen.

Natuurlijke talenten ontdekken is het mooiste wat er is!

natuurlijke talenten ontdekkenBij Innerspective en “Plezier in Talent” helpen we elke dag mensen om hun natuurlijke talenten weer te vinden en te (her-)activeren. Onder talent verstaan wij: iets waar je goed in bent, iets waar een ander ook van vindt, dat jij er goed in bent, iets waarmee je de toegevoegde waarde in je omgeving verbetert en iets waaraan je ontzettend veel plezier beleeft als je het doet. Want talent daar moet je niet over nadenken. Je mag het vooral veel doen door het te laten zien, horen en voelen.

Wij vinden het activeren van talenten een magisch mooi spel. In Nederland zijn veel volwassenen verleert om 100% te gaan voor hun dromen. Dit vergt immers dat je dingen met overgave gaat doen. Ook kennen weinig mensen hun talenten. Dit vergt zelfinzicht in wie je bent en wat je natuurlijke voorkeuren  en talenten precies zijn, Ook dien je in beweging te komen. Precies zoals Maaike vertelde in haar “Volg je hart” Vlog. Het vergt ook een beetje lef en daadkracht. Zonder ambitie bereik je immers niets.

Wij begeleiden en adviseren dan ook heel graag ambitieuze mensen, die er voor open staan om hun talenten te exploreren.

Want jij als mens in al je kracht, straalt in al je pracht, wanneer je gevoed wordt vanuit talent, om uiteindelijk degene te worden, die je diep van binnen altijd al bent:)

Benut je nr. 1 talent! Hartelijke groet,

 

Froukje 

Over de schrijver
Wout Plevier focust zich al 27 jaar op Leiderschap. Via zijn mentoring-sessies leert hij ceo's, directeuren en directieteams om Amplitief leiderschap te ontwikkelen in veranderende omgevingen. Hij is expert in Amplitie & heeft hiervoor een aantal boeken, een leerportaal met 17 online trainingen leiderschap, een managementgame (Expeditie Amplitie) en een Spreekshow KERN! ontwikkelt. Hiermee bedient hij met veel inspiratie zijn klanten. Sinds 2020 interviewt hij leiders in zijn podcast Plevier & de Inspirerende Leiders. Inmiddels hebben ruim 170 ceo's, directieleden en kamerleden deelgenomen.
Caroline
Door

Caroline

op 12 Mar 2019

Goed verhaal Froukje!

Reactie plaatsen