Bevlogenheid aan
Leiderschap
info@innerspective.nl
Leiderschap
06/25/2024
2 min
0

Hoe geef je meer zingeving aan werknemers?

06/25/2024
2 min
0

Weten waar je als mens en leider voor gaat en op focust is super-belangrijk. Waarom? Je haalt tijd namelijk nooit meer in. Zo ontdek je het...🌟

Vinden van je levensdoel is belangrijk!

Vanuit onze filosofie over leiderschap en Amplitie, is het vinden van je levensdoel en passie een belangrijke stap naar succes en zingeving op werk. Een levensdoel geeft richting maar ook heel veel plezier en focus. Veel mensen weten dit niet. Het is ook niet erg als je nog zoekend bent. Maar start met 'vinden' van wat vind ik belangrijk, wat streef ik na, waar focus ik dan op en waar besteed ik dan wel (to do) en niet (not to do) mijn tijd aan?

Hoe ontdek je wat je missie of levensdoel is?

Weet jij wat je levensdoel en persoonlijke missie is?

Hier zijn wat praktische tips die leiders zelf kunnen gebruiken maar die men ook kan delen met hun teams:

Is een missie of levensdoel  dan echt zo impact-vol?

We doen dit allemaal om dichter bij bevlogenheid en daardoor ook dichter bij je missie te komen. Als een organisatie een missie-match kan maken met de persoonlijke missie van een werknemer, dan kan het niet anders, dat samenwerking en plezier met sprongen toenemen. Het is namelijk een diepere innerlijke drive-veer, die wanneer aangeraakt, overslaat in passionele medewerkers.

1. Reflecteer regelmatig op je eigen waarden, interesses en talenten. Wat motiveert jou echt? Wat zijn jouw unieke sterke punten?
2. Stel jezelf ambitieuze doelen die aansluiten bij je persoonlijke waarden en passies. Wat wil je bereiken in je werk en leven? Waar gaat jouw passie, interesse, energie en talenten heen?
3. Durf buiten je comfortzone te treden en nieuwe uitdagingen aan te gaan. Dit is vaak waar groei en ontwikkeling plaatsvinden.
4. Zoek naar mogelijkheden om je werk te verbinden met een hoger doel of maatschappelijke impact. Hoe kun je bijdragen aan iets groters dan jezelf?
5. Blijf flexibel en openstaan voor verandering. Soms leiden onverwachte wendingen tot de mooiste ontdekkingen. Sta open om signalen te zien, trends te ontdekken en onverwachte events te bezoeken die je sneller in verwondering en flow zetten. Probeer dan uit en ontdek hoe het past.


Wat is het voordeel hiervan?

Door deze tips toe te passen, kunnen mensen hun ware passie en doel in werk en leven vinden en nastreven. En als leider is het belangrijk om je team te ondersteunen en aan te moedigen bij dit proces. Want het hoogste doel van een Amplitief leider is werknemers en teams tot zelfrealisatie te brengen. Bijvangst is dat ze ook beter produceren en meer betrokken en bevlogen voor je werken.

Zin in een leuk gesprek?

Wil je weten hoe je dit vanuit de amplitie methode doet als CEO's, directieleam, management en je teams? Hoe we je organisatie snel en simpel naar je hoogste ambitie brengen?

Neem dan contact met ons op! Elk evidence based traject start namelijk met een mooi gesprek. Dus laten we kennismaken.

💡✨ #AmplitieMethode #HoogsteAmbitie #Leiderschap #Purpose Passie

Reacties
Categorieën