Hoe bind je talenten en vorm je een vitale, productieve organisatie?
08 november 2022 
1 min. leestijd

Hoe bind je talenten en vorm je een vitale, productieve organisatie?

Waar moet je je als organisatie op richten om talenten in elk opzicht naar je toe te trekken, te verbinden, te boeien en optimaal te benutten? 5 dingen!

5 dingen zijn opvallend, en die passen exact bij mijn visie om talenten te laten floreren. Laten dat nou net de top 5 zijn, die verzuim verlagen, productiviteit verhogen en leiden tot behoud van talenten.


Zorgdragen voor goed functioneren en welzijn van je talenten, dient nu je top 1 prioriteit te zijn!
1. Zorgdragen voor het welbevinden van je medewerkers op maat

2. Opleiden van medewerkers op maat. Niet enkel vakinhoudelijk voornamelijk focus op persoonlijk leiderschap. Want, je belangrijkste doel nu als werkgever is meewerken aan zelfrealisatie van je talenten.

3. Ontwikkelingsmogelijkheden bieden om talenten zowel in diepte als verticaal te ontwikkelen. Welk loopbaanperspectief geef je ze mee?

4. Werkgerelateerde stress helpen verlagen of elimineren. Denk en doe vooral dingen die meewerken aan verhoging van werkgeluk. De juiste kennis, competenties, skills, vaardigheden en ook een inspirerende werkplek of werkomgeving. 

5. Van hierarchisch leiderschap naar meer faciliterend, netwerkend en coachend leiderschap. Slechts 10% van de leidinggevenden in Nederland neemt een actieve coachrol op zich (lees: schept een veilige coach-omgeving waarin mensen zich actief ontwikkelen, fouten mogen maken en ervan leren).

Wat stimuleert welzijn en goed functioneren van talenten?

*Bron: HR Report 2022

Ps ons prachtige boek SLiM! leert je hoe je dit voor jezelf optimaal kunt ontwikkelen. Bestel hem hier>>

Pps. in september verschijnt ons prachtige spel en boek: De Kern van Leiderschap - de kracht van Amplitie! Laat ons hier alvast weten dat je interesse hebt>> We sturen je dan een vooraankondiging van de lancering.


**Wouter Plevier helpt organisaties, leiders en teams via consultancy, trainingen en spreeksessies over amplitie, leiderschap, talentontwikkeling. Zijn passie is leiders en hun teams effectief naar de kern brengen van goed samenwerken. Hij doet dit via inspirerende programma's: fysiek, hybride en online, die aanzetten het beste uit elkaar te halen. 

Over de schrijver
Wout Plevier focust zich al 27 jaar op Leiderschap. Via zijn mentoring-sessies leert hij ceo's, directeuren en directieteams om Amplitief leiderschap te ontwikkelen in veranderende omgevingen. Hij is expert in Amplitie & heeft hiervoor een aantal boeken, een leerportaal met 17 online trainingen leiderschap, een managementgame (Expeditie Amplitie) en een Spreekshow KERN! ontwikkelt. Hiermee bedient hij met veel inspiratie zijn klanten. Sinds 2020 interviewt hij leiders in zijn podcast Plevier & de Inspirerende Leiders. Inmiddels hebben ruim 170 ceo's, directieleden en kamerleden deelgenomen.
Reactie plaatsen