Hoe bindt, boei, ontwikkel & behoud je talenten via Amplitie?
15 juni 2022 
4 min. leestijd

Hoe bindt, boei, ontwikkel & behoud je talenten via Amplitie?

Gisteren leerde ik 75 L&D/ HR mensen op het Learnfest van SkillsTown hoe Amplitie werkt. Hoe je talent naar je toetrekt, verbindt, boeit & ontwikkelt! Nodig? Yes! Maar hoe?

Nooit eerder voelden we samen zo de noodzaak

Er is nu een zwaar tekort aan talenten. Mensen zijn ontslagen of zelf opgestapt en de teruggang naar de arbeidsmarkt verloopt niet vloeiend maar met horten en stoten.

Er is een groot verschil tussen waar we nu staan qua competenties en 21st Century skills die we hard nodig hebben.Je moet dus scenario's voor ontwikkeling bieden en menselijk kapitaal ook daadwerkelijk als kapitaal gaan zien. Behandel mensen als je meest waardevolle kapitaal en niet als kostenpost.. Investeer er tijd, energie en geld in. En doe het persoonlijk op maat.

Tips voor goede communicatie met je team

De snelheid van veranderingen die door Covid veroorzaakt werden, hebben een enorme versnelling ingezet naar andere manieren van werken & transfer naar andere branches, die wėl goed draaiden in Covidtijd. Veel mensen zijn geswitcht & komen niet meer terug.

De buitenwereld is snel veranderd en dat maakt ons als mens en organisatie kwetsbaar, het landschap onzeker & complex & het zorgt dat we niet goed kunnen zien waar het heengaat. Leiders & professionals hebben moeite om hierop te anticiperen. En hier geldt ook de wet van Darwin: degene die zich het meest effectief kan aanpassen, die overleeft!

Er is te weinig gedaan aan talent- en leiderschap-ontwikkeling. Kenmerkend voor elke crisis maar ook voor de korte termijn visie van organisaties. Juist in crisis dien je in te zetten op ontwikkeling van je leiders en talenten. Een leven lang leren is nog nooit zo waar geweest.

Mensen willen inspirerende rolmodellen en organisaties met een duurzame visie. Maar men loopt simpelweg achter in ontwikkeling van talenten en leiders en ook in inrichting van de werkomgeving. Hybride werken is nog niet uitgekristalliseerd. De leider van nu heeft dus ècht andere skills nodig.

Talenten zijn nu enerzijds kritischer en meer demanding richting bedrijven. Ze komen niet zo maar meer. Vandaar de leuke reclame van Randstad die de rollen omdraait. Bedrijven mogen op sollicitatie bij talenten. Plus anderzijds koopt de buitenwereld talenten graag weg - Gezien inflatie en hoge huisprijzen, reageren daar toch veel mensen op.


De kracht van Amplitie

Amplitie kan hierbij heel positief werken. Amplitie betekent dat je het welbevinden en functioneren van je talenten op 1 zet, in alles wat je doet als leider en organisatie.

Van recruitment tot onboarding, van communicatie, tot processen, van leiderschap tot ontwikkeling. Hoe richt je werk zo in dat functioneren & welbevinden van talenten zich optimaal ontwikkelt? Je kijkt dan naar 4 pijlers:

 1. Hoe houd je mensen 100% vitaal? We hebben een verborgen burn-out ratio die gestegen is van 1,3 naar bijna 4 miljoen mensen.
 2. Wat doe je om bevlogenheid consistent in werk te optimaliseren? Deze is nu 13% in NL!
 3. Hoe manage en ontwikkel je talenten en help je ze mee bij zelfrealisatie? Hoe maak je scenario's voor talentontwikkeling naar de toekomst? Hoe zorg je dat mensen hun talenten optimaal kunnen gebruiken en delen? Slechts 37% van NL werkt op zijn talenten!
 4. Hoe richt je daar het werk en de werkomgeving optimaal op in?


Waarom is dat goed?

De toekomst van werk is talenten helpen het beste uit zichzelf te halen door authentiek te worden en hun natuurlijke talenten ècht te benutten. Liefst in een baan die zinvol is en 100% matcht!

In een werkomgeving die inspireert en uitnodigt om jezelf verder te ontwikkelen. Zodat je consistent de mogelijkheid hebt om geluk te ervaren en fijn te functioneren. Doen wat je goed kunt, waar je waarde toevoegt, het verschil kunt maken en waar je blij van wordt!

Hier liggen enorme kansen maar je moet amplitie als leider en organisatie samen wel goed toepassen. Dus niet oplappen, erbij gebruiken, tja we doen van alles... Nee!

Met visie, 100%, door de gehele organisatie heen. Om het beste uit je talenten te halen op de allerleukste manier. Eén die hen inspireert, bevlogen maakt, in hun kracht zet, vreugde geeft bij samen werken, en... die tot fantastische resultaten leidt:

Welke resultaten geeft amplitie?

 • Meer consistent geluk
 • Beter functioneren en hoge productiviteit
 • Bevlogen medewerkers
 • Betere samenwerking en verbinding
 • Meer innovatie
 • Betere dienstverlening
 • Hogere vitaliteit
 • Betere resultaten
 • Zelfs... meer winst!


Wil je weten hoe dit werkt? Ik spreek hier inspirerend over via een hele gave spreekshow - gefocust op AMPLITIE. Ik laat je dan voelen hoe dit werkt, op de allerleukste en allerbeste manier. Beloofd!

Laat je gegevens en vraag/ wens achter of stuur een bericht naar info@innerspective.nl en we gaan in gesprek!

Want leiderschap en talentontwikkeling op deze manier... dat is mijn passie en al 25 jaar mijn missie!


Hartelijke groet, Wouter

Expert Amplitie & Leiderschap Ontwikkeling

De beste tips en trainingen talentontwikkeling en leiderschap ontwikkelingOver de schrijver
Wout Plevier focust zich al 27 jaar op Leiderschap. Via zijn mentoring-sessies leert hij ceo's, directeuren en directieteams om Amplitief leiderschap te ontwikkelen in veranderende omgevingen. Hij is expert in Amplitie & heeft hiervoor een aantal boeken, een leerportaal met 17 online trainingen leiderschap, een managementgame (Expeditie Amplitie) en een Spreekshow KERN! ontwikkelt. Hiermee bedient hij met veel inspiratie zijn klanten. Sinds 2020 interviewt hij leiders in zijn podcast Plevier & de Inspirerende Leiders. Inmiddels hebben ruim 170 ceo's, directieleden en kamerleden deelgenomen.
Reactie plaatsen