Waarom is gedrag veranderen zo moeilijk?
14 januari 2019 
4 min. leestijd

Waarom is gedrag veranderen zo moeilijk?

Droom je ook wel eens van die baan waar je 100% je ei in kwijt kunt? Of mijmer je wel eens over starten van je eigen bedrijf? Of heb je een talent dat nu niet echt goed benut worden en zou je daar meer willen doen? Feit is, dat we vaak wel dromen en wensen hebben, maar moeite hebben om dit om te zetten in concrete actie. Gedrag veranderen is vaak lastig. Hoe komt dit eigenlijk?

Gedrag veranderen is gewoon heel moeilijk en mensen hebben in het algemeen te weinig zelfinzicht in wie ze zijn.

Waarom is het zo moeilijk om gedrag te veranderen?

Er zijn 2 planmatige redenen, waarom we niet bereiken wat we willen

  1. Je hebt geen duidelijk doel en duidelijk stappenplan om er te komen. Dit betekent dat je stappen definieert en uitvoert om bij je doel te komen maar ook dat je een plannetje hebt als het moeilijk wordt. Je “ja dit kan ik en dit ga ik doen”  moet net zo groot zijn als je “dit ga ik nooit meer accepteren van mezelf”  Je dient dan te weten wat belangrijk voor je is en waar je voor wilt gaan. Wij leren die dagelijks aan professionals door ze te profileren met VIP24. Door inzicht in persoonlijke voorkeuren kunnen mensen nu eenmaal een betere beslissing  maken welke koers ze willen volgen.De beste online training talentontwikkeling
  2. Mensen hebben wel het plan en het doel maar missen simpelweg de energie om dit in actie te kunnen zijn. Je hebt levensenergie nodig om dingen te manifesteren.

Er zijn 2 mentale redenen, waarom we niet bereiken wat we willen

  1. Je bent onzeker en mist zelfvertrouwen om of in gang te gaan; “wie zit er op mij te wachten”, “dit gaat toch niet lukken” “ik hoop dat het lukt”. Je dient 100% power te geven en dat kan enkel als je een gezonde basis van vertrouwen naar jezelf en het universum uitstraalt. Ik geloof dat veel mensen zelfliefde ontberen. Mijn credo is dan ook: bepaal wat je wilt, maak een plan, zorg dat je fit bent en zet elke dag gewoon kleine stapjes naar je doel, en het doel komt dichterbij.
  2. Het brein werkt op basis van pijn en plezier. Als je gedrag verandert, dan ervaar je vaak eerst korte pijn, omdat je uit je comfort-zone stapt en iets nieuws gaat proberen. Door te oefenen en systematisch het goede gedrag te vertonen, train je jezelf en lukt het vaak ook gedrag te veranderen. De kunst is de pijn niet te koppelen aan de nieuwe situatie maar juist aan het gedrag en de situatie waar je uit wilt stappen. Alle win-punten en voordelen koppel je aan het nieuwe gedrag. Doe je dit goed, dan herprogrammeer je in feite je brein om een andere route te nemen. Het is niet altijd gemakkelijk maar gebruik je dit goed, dan kan dit principe zelfs werken als een activator en booster om stappen te zetten naar de gewenste situatie.

Ons boek SLiM! en de bijbehorende online SLiM! training hebben we precies om deze reden geschreven.

Zelfvertrouwen als basisfundament

“We overschatten wat we in 3 maanden kunnen bereiken maar onderschatten wat we in een 2 jaar kunnen neerzetten”.

Zelfvertrouwen en assertief zijn vind ik wel een issue in Nederland. Ik gun veel mensen meer zelfvertrouwen. Hoe krijg je dat? Door zelfinzicht te krijgen wie je bent, waar je talenten liggen en waar je dus voor gaat en staat en dat actief uit te dragen.

Hoe vaker je dit doet en des te meer bewijzen van succes je in jezelf en vanuit anderen ervaart, des te meer zelfvertrouwen je krijgt. Dit is een gevoel en je hoeft hier niets aan te doen behalve vertrouwen geven en voor jezelf de juiste stapjes zetten.

Is dit altijd gemakkelijk? Nee. Kum je dit trainen? Yes door het veel te doen en je vooral te richten op jouw persoonlijke voorkeuren. Mensen die terugvallen in oud en vaak veilig gedrag, missen vaak dit basis fundament / gevoel: “ik vertrouw op mezelf” en halen bewijzen vaak extern. Valt dit weg, dan is hun identiteit en hun basis ook weg.

Gedrag veranderen kan door 7 weken kleine stapjes vooruit te zetten

Dus mis je koers of daadkracht? Ervaar je nu geregeld in de stress? Ben je de laatste tijd niet zo blij? Of ben je benieuwd hoe je met meer zelfvertrouwen en visie door het leven kunt stappen. Dan is SLiM! echt iets voor jou. In 7 weken (en eigenlijk ook 7 stappen), geven we je weer de grip terug op je leven.

Verander je gedrag van stress naar vrij leven.Waarom kun je gedrag veranderen door 7 weken kleine stapjes vooruit te zetten? Dit komt doordat 7 weken, de ideale leerperiode is om nieuw gedrag tot 2e natuur te maken en oud gedrag los te laten. Je kunt dan dingen uitproberen, fouten maken, een gevoel erbij krijgen en jouw persoonlijke route voor succes vinden. SLiM! zit letterlijk slim in elkaar.  We helpen je weer dicht bij jouw persoonlijke voorkeuren te komen en de druk op jezelf te verlagen.

Je ontdekt weer waar jij blij van wordt, schakelt meer “aan”, komt meer in rust en wordt bewuster en focust alert op wat voor jou werkelijk belangrijk is. Dromen komen actief in beeld en je leert wat jouw talenten zijn. Je elimineert negatieve stress en ontwerpt een routine die bij jou past en je gewoon betere resultaten geeft. Je mindset wordt krachtig en je ontwikkelt zelfvertrouwen. En… je pakt gedrag aan dat jou niet dient en wisselt dat in voor krachtige stappen.

Bekijk hier de uitleg over de online training SLiM! en doe ook mee. 2019 wordt dan zeker jouw beste jaar ooit!

Meld je hier aan of bestel de training live in conceptstore Rosmalen en geniet deze maand van een heel gunstige combi-deal: het boek en de online training SLiM! niet voor €697 maar voor slechts €97. Deel je ervaringen en wij begeleiden je dan online om de stapjes ook daadwerkelijk te zetten.

De resultaten van eerdere deelnemers zijn super:

·         Je leeft meer bewust

·         Piekeren wordt minder

·         Jij krijgt meer energie

·        Het lukt je om snel te resetten op dagen dat het minder goed gaat

·         Je focus en beslissingen worden veel beter

·        De belangrijke zaken krijg je nu ècht gedaan

·         Jij ervaart meer plezier

Leef je dromen, werk met bezieling en benut je nr.1 talent!

Reacties deelnemers online training talentontwikkeling

Team Innerspective

Wout Plevier

Over de schrijver
Wout Plevier focust zich al 27 jaar op Leiderschap. Via zijn mentoring-sessies leert hij ceo's, directeuren en directieteams om Amplitief leiderschap te ontwikkelen in veranderende omgevingen. Hij is expert in Amplitie & heeft hiervoor een aantal boeken, een leerportaal met 17 online trainingen leiderschap, een managementgame (Expeditie Amplitie) en een Spreekshow KERN! ontwikkelt. Hiermee bedient hij met veel inspiratie zijn klanten. Sinds 2020 interviewt hij leiders in zijn podcast Plevier & de Inspirerende Leiders. Inmiddels hebben ruim 170 ceo's, directieleden en kamerleden deelgenomen.
Reactie plaatsen